Сегрей Игнатов: Студентски град не съществува!

1

Сегрей Игнатов: Студентски град не съществува!

Министърът на образованието Сергей Игнатов – в характерен за него стил – се отказа от намерението си да обедини всички студентски общежития в една административна структура към неговото министертство.  Така на пряко държавно подчинение ще си останат само два от петдесетте блока.

В Млада София вече коментирахме, че това е просто прехвърляне на отговорности между различни чиновници в едно и също министерство и така или иначе не би имало никакво отношение към сигурността в Студентски град.

Шокиращо обаче е лицемерието, с което официалните власти подхождат подобни случаи. Трагичен пиянски инцидент като този в блок 23 – уви – може да се случи навсякъде. Медийното внимание обаче предизвика неистови опити на политици и представители на университетите да симулират дейност.

Но както отдавна е забелязал народът: всяко чудо – за три дни. Сега изглежда, че няма дори и да се стигне до символични действия, а всичко ще си остане на приказки. Министърът нарече предишните си изявления по въпроса прибързани и емоционални и беше категоричен, няма да се прилагат на практика.

Относно вечерния час няма нови коментари, но предвид управлението тип “фурнаджийска лопата”, мисля че засега студентите могат да бъдат спокойни. Това така или иначе е неприложимо и съдейки по бавното и плавно замитане на казуса под килима, вероятно скоро ще отпадне от дневния ред на обществото.

Министърът каза и една дълго премълчавана истина, което може би донякъде му спесява имиджа от непрекъснатите промени в позициите. Цитирам: “Да престанем с илюзията, че имаме студентски град – от приемането и прилагането на Закона за реституцията нямаме студентски град, просто така се нарича територията…”

Някои може да намерят подобно изявление за скандално, но все пак е толкова вярно, че ще го оставя без дори да се заяждам.

 

Моля, гласувайте!

1 коментар

  1. Съгласен съм с теб и с министъра. Няма Студентски град, а обединяването под една шапка беше мазен опит на ректорите да си измият ръцете.

Добави коментар