Oбщината успокоява – 94 няма да бъде спиран

0

Oбщината успокоява - 94 няма да бъде спиран

След като Млада София съобщи за плановете на общината да изгради нова трамвайна линия от Студентски град към семинарията започна истински фурор във “Фейсбук”.  Според публикация в друг студентски сайт, Столичната община по планове на главния архитект Петър Диков готви спирането на линията, която свързва Студентски град с центъра, като преминава през Семинарията, Химическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридси” и Националния дворец на културата.

Пред вестник “Дневник” от общината опровергаха информацията, а пред журналисти в петък и кметът на града Йорданка Фандъкова отрече да има такива намерения. Най-вероятната причина за слуха е изготвящият се в момента интегриран план за движение на града, с който действително ще настъпят промени. Проектът обаче все още е на етап обсъждане и все още набира предложения, сред които най-вероятно е и разпространената непроверена информация във “Фейсбук”.

Възможно е действително да се стигне до промяна на маршрута на автобус 94, но не и спирането му. Ако обаче се осъществи подобна мярка, то тя ще бъде обсъдена публично, за да бъде намерено подходящо алтернативно решение. Обсъжда се и връщането на трамвая в района, но все още не е уточнено откъде точно би могъл да преминава, успокоиха от общината.

Напомняме ви, че за този трамвай переодично се говори от няколко години насам и всеки път нищо не се случва. Последната проверена информация публикувана от Млада София и – в последствие – от множество новинарски сайтове гласи, че въпросните безушмни трамвай ще ги има… освен ако всичката тази шумотевица не предизвика промяна в плановете.  Важно е също така да се отбележи, че в Млада София никога не сме обявявали, че линия 94 ще бъде спирана.

 

Моля, гласувайте!

Добави коментар