Как да извлечете максимума от стажа си

0

Трябва да се научите да работите, преди да работите, за да се научите

Значи сте придобили първия си стаж.

Първият ден наближава бързо. Нямате търпение да пътувате до този луксозен офис-или може би работите дистанционно и имате този авангарден лаптоп, който може да работи едновременно с Chrome и Android Studio.

Така или иначе, този период ще тества вашите граници. Вие сте нетърпеливи да видите колко техническа информация можете да натрупате за толкова кратък период от време.

Най -добри практики, насоки, езици за програмиране, архитектури и т.н. За нула време ще станете опитни.

Но какво ще стане, ако ви кажа, че вашият стаж не е за това? Ами ако ви кажа, че основната цел не е да придобиете технически знания?

Целта е да се научите да работите в екип. Целта е да се вдъхнови растеж в екип и да се създадат връзки.

Нека да видим как можете да станете елементът, от който се нуждае вашият екип.

1. Не се фокусирайте върху техническите познания

Разбрах. Наистина. Неотдавна бях на ваше място.

Вероятно си мислите: „О, толкова много професионалисти тук. Обзалагам се, че знаят как да кодират всяко нещо. “

Трудната истина е, че дори най -опитните инженери често търсят в Google най -простите неща. Вероятно са го прилагали в миналото – дори многократно – но с течение на времето повечето от синтаксиса и правилата се забравят.

Това, което остава, е идея. Мислено представяне на решението.

Когато имате идеята, имате решение – и просто трябва да потърсите в Google липсващите части. За да накарате идеите си да се придържат, трябва да се уверите, че това са вашите идеи, а не на някой друг.

Ето защо е важно да се съсредоточите върху идеите, а не върху техническите подробности.

2. Подобрете се в комуникацията

Всички знаем стереотипите за разработчиците – социално неудобните книжни червеи, които нощуват пред компютъра.

Но не е нужно да си такъв. Това е вашият шанс да докажете, че светът греши.

Възползвайте се от тази възможност да се свържете с хора около вас. Дори и да не продължите в тази компания след стажа, изграждате страхотна мрежа, която може да ви препоръча в бъдеще.

Запазете приятелско отношение и оставете егото си у дома.

Стажът всъщност е само подготовка за реални проекти. И истинските проекти всъщност са просто множество мозъци, които работят заедно за постигане на крайната цел.

3. Мислете критично

Днес някой ще ви каже нещо, а утре ще чуете обратното от различен човек. Важно е да започнете да преценявате сами в началото на кариерата си. Не приемайте всичко за даденост; вместо това отделете малко време, за да помислите дали има смисъл за вас.

Критичното мислене отваря вратата към просперираща кариера. Вие ставате този проактивен разработчик, способен да определи проблемите и да предложи най-подходящите решения. Можете да адаптирате архитектурите към нуждите на проекта и вече да не разчитате на предварително формулираните мнения.

В действителност повечето от „най -добрите практики“ не се отнасят за вас. Когато приемате всичко за даденост, в крайна сметка получавате неоптимални решения, които само частично решават проблема ви.

Разликата правят малките детайли. Съсредоточете се върху проблема си и се опитайте да прецените дали дадено решение наистина е решение или просто допълнителни разходи, с които трябва да се справите.

Култивирайте това мислене сега и ще пожънете плодовете в бъдеще.

Източник: https://obiavi-za-rabota.com

Добави коментар