8 места за работа в чужбина без предварително заплащане

0

работа в чужбина

Много фирми за намирането на работа в чужбина се възползват от факта, че сте притиснати с времето и ви искат пари, за да ви осигурят работа. Това не е редно и затова трябва да внимавате, за да не станете обект на подобна измама. Има ли места, където можете да започнете работа, без да се налага да плащате, за да ви наемат? Има – вижте подробния списък с предложения, от които може да се възползвате…

Къде може да започнете работа в чужбина предварително заплащане?

Без значение как дефинираме този тип професионална заетост, тя си е работа като всяка друга. И затова заслужава уважение. В чужбина не е рядкост да започнеш работа от най-ниското стъпало и да успееш да се докажеш като отговорен и работлив. Усилията не остават незабелязани и ако си усърден, винаги те повишават. Ако това не е стимул за сънародниците ни, здраве да е!

Ето и няколко професии, които може да работите в чужбина без предварително заплащане на фирмата посредник.

1. Като персонал в хотел или казино

За този тип дейност се изисква да владеете местния език на добро ниво, защото работата включва общуване. Но ако сте упорити, научаването на чуждия език няма да ви спре от преследване на сигурност и финансова обезпеченост.

2. Готвач в заведение

За да си готвач в заведение в чужбина, трябва да имаш опит в кухнята. И да притежаваш редица други лични качества. Но ако притежаваш всичко това, няма да останеш незабелязан.

3. Болногледач

За разлика от изброените професии тази на болногледача е малко по-различна. Причината е, че се изискват специфични умения при грижите за болни и възрастни хора. Владеенето на език също е важно, защото без него ще липсва ежедневна комуникация, а това би нарушило дейността. За повече информация относно задълженията на болногледача и спецификите на работата, посетете официалната страница на Промедика – професионалистът в грижите

4. Сервитьор

За да си сервитьор в чужбина, трябва да си усмихнат, общителен, а на някои места дори изискват да имаш опит. Но ако си достатъчно сръчен и любезен, може да успееш и без опит. Задължително е да се владее местният език, защото няма как да общуващ с клиентите качествено. А от тях зависят и бакшишите, нали?

5. Раздавач на вестници

Работата като раздавач на вестници е подходяща за хора без опит, без особени познания по езика. Много често тя е с кратко работно време и е чудесна възможност за допълнителен ангажимент с цел по-добър доход.

6. Мияч на чиниите

Всички ресторанти и заведение се нуждаят от миячи на чинии, независимо че използват миялна машина. Ако имате опит в миенето, следите за чистотата, дори да не владеете чуждия език достатъчно добре – имате шанс да работите подобна длъжност.

7. Обслужващ персонал на автомивка

За работа на автомивка най-често се избират мъже, но по изключение някои места наемат и жени. Изискванията за езика са важни, но не и задължителни.

8. Продавач в магазин

Може би работата като продавач на магазина е сред най-търсените в чужбина заради доброто заплащане и условията на труд. За подобна длъжност се изисква много добро владеене на чуждия език, опит в работата с клиенти, отзивчивост, опит при работата с пари и известна бързина на обслужване.

Добави коментар