Затягат правилата за ходене на бригади в САЩ

0

Затягат правилата за ходене на бригади в САЩ

Нови, по-строги изисквания ще бъдат въведени от тази година за организирането на студентски бригади в САЩ. Това може да доведе до по-трудното намиране на работа от българите зад океяна, коментират представители на фирмите организиращи студентите.

Официално посочената причина за строгите правила е желанието на американското правителство да се бори с експлоатацията на младите хора в страната.  Така българските студенти вече няма да имат право да работят във фабрики, складове или цехове за преработка на суровини и на места, където работата включва опасни машини.

Списъкът със забранените за нашите “бригадири” обекти включва и по-странни работни места като сексшопове, стриптийз барове и някои нощти заведения.

Затегнатият контрол би могъл да бъде обяснен и с все по-високата безработица в САЩ и желанието на правителството да осигури повече работни места за американци преди президентските избори наесен. За да влязат в сила новите правила трябва да бъдат одобрени и от държавния департамент на САЩ.  Това обаче се смята за чиста формалност и едва ли ще настъпят някакви промени.

Всяка година над 100 000 души вземат участие във въпросните студентски бригади, сред тях – много българи. Предстои да видим какъв ефект ще имат новите правила и дали ще има чувствително намаление на тази цифра съвсем скоро.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар