Задават се още студентски протести

0

Задават се още студентски протести

Последната изява на просветния министър Сергей Игнатов се оказа разочароваща за много студенти.  На 22 декември министърът проведе среща с представители на юридическия факултет към УНСС. Противно на предишните му обещания на срещата не бяха поканени организаторите на протестите в Студентски град от миналата седмица.

Макар да им се наложи да научават от медиите за изявата, представители на студентите все пак отидоха, но отново не получиха адекватни отговори по нито едно от исканията си.  Един от присъстващите студенти – Владимир Ангелов от ТУ обобщи така: “Диалог има, но се засягат само малките неща, а не основните искания.”

Друго сериозно разочерование представляваше и поредната мъглява позиция на Игнатов относно повишението на таксите. Категоричното “таксите няма да се повишават” от миналата седмица беше заменено с доста по-притеснително “не би следвало да има повишение, защото пазара не го предполага”.

Дали в момента няма доста неща в системата на висшето образование, които “не би следвало да има” е доста дълга тема… но по никакъв начин не е обнадеждаваща за студентите.

В резултат на всичко това организаторите на протестите в Студентски град заговориха за нови протести през месец февруари догодина. Очаква се те да са доста по-мащабни и да включват блокиране на центъра на София.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар