Задържаха 23 годишен за убийството в Студентски град

0

Задържаха 23 годишен за убийството в Студентски град

Повдигнато е обвинение срещу 23 годишен младеж във връзка с инцидента от миналия месец, при който 24 годишният студент Борис Киряков пострада тежко и в последвствие почина

Делото е за причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена телесна повреда, съобщават компетентните органи.  Началникът на СДВР Валери Йорданов коментира, че задържаният е криминално проявен и добре познат полицията. Сред последните му прояви са кражби, хулиганство и притежание на наркотици.

Името на убиецът не се съобщава официално засега, но вече са известни инициалите му – Л. Д.  За залавянето е помогнала информация от брата на загиналия студент, както и разпитите на други гости и служители на заведението, където се е случил инцидента.

Припомняме ви, че на 29 юни Борис Киряков, от Гоце Делчев пострада при сбиване на паркинга на заведение в Студентски град. Въпреки че е бил откаран своевременно в болница, младежът издъхна няколко дни по-късно от нараняванията си.

Установени са вече и всички останали участници в двете компании участвали в сбиването.  Много противоречиви са обаче версиите за случилото се. Рано е да се каже, кой е започнал спречкването и защо. Появи се информация, и че задържаният Л. Д. се е опитвал да се защитава, блъскайки Киряков на земята, което е довело до тежките му мозъчни увреждания.

Полицията те първа напасва парчетата от пъзела на случилото се, а ние ще ви информираме за всяко ново развитие на казуса.

Добави коментар