За удобството на студентите

0

Ремонти, ремонти и пак ремонти. Това е доста честа тема за разговор на обитателите на града, който никога не спи, демек – Студентски град. В интерес на истината трябва да се отбележи, че ремонти има. Има и то по-много. Така че дори и съответния ВУЗ да си е платил сметката за вода/ток/парно или каквото там дължи е напълно възможно да останете без съответната услуга. Защо ли? За ремонт разбира се на поредната спукана тръба.

Но оставяйки това настрана има безспорно и добри примери за ремонтирани блокове. Моя милост има удоволствието да живее в такъв – блок 18 на СУ.  Без никаква ирония трябва да кажа, че условията тук са много по-добри в сравнение с предишния ми опит. Направо все още ми се привиждат хлебарки, когато стане дума за места като блок 42 например.

Тук обаче хлебарки няма, дори всичко е съпътствано с нови табели и обяснения, с цел удобството на живущите. Ето ви един пример за това.

Ето един пример, как системата работи в полза на студента. Няма да ги оставят хората да засядат из асансьора я! Някой ще си каже, че това трябва да се ремонтира. Не, не и не, скъпи колеги! И какво ще стане тогава – всеки да има достъп до фаталния 13-ти етаж и когато се случи инцидент всички да опрекнат ръководството, че е допуснало съществуването на такъв етаж.

Даже аз бих предложил едно компромисно решение пред Поделение Социално-битово обслужаване. Да постъпят, като някои хотели – да няма 13-ти етаж. От 12 директно прескачаш към 14. И така ще може и асансьора да се ремонтира и същевременно да няма опасност някой студент да стъпи на етаж с фатален номер.

А що се отнася до правописа искам да похваля ПСБО. Отдавна в БАН и СУ се инатят и не искат да признаят, нуждата от премахването на пълния член от българския език. Хубаво е да видим, че едно от звената на образователната ни система мисли прогресивно.

Добави коментар