За миналото и реакциите

0

Ще ви разкажа за нещо, което, според мен, е много трудно да не пожелаете да посетите. Още повече че то не изисква билеттти, вечерно облекло, грим и подобни неща. Всичко, което е нужно, е да се разходите на смрачаване до центъра на София.

 

Интересно ще е, със сигурност. Защото става дума за едни млади хора, които имат своята позиция по един въпрос, за който много се говори, но почти нищо не се прави.

 

Въпросът с главно „В“ е този за миналото и настоящето-за това, че на едни хора от ФЖМК на СУ им е омръзнало отвсякъде да ги заливат спомени за миналото и са уморени от целенасочените опити това минало или поне части от него да не бъдат оставени там, където им е мястото-а именно, назад във времето.

 

Няма нужда да ви преразказвам тяхната позиция обаче. Защото спокойно можете да я чуете на вълните на студентското радио Реакция или пък да дойдете днес и да поговорите лично с тях за това.

 

И най-после за събитието- ще се състои днес,3 декември, от 17 часа в подлеза на СУ. Там, по случай една година радио Реакция, екипът му ще счупи n на брой радиоточки. Изборът на предмета не е случаен-той е един от символите на социализма, като се има предвид целта, с която е създаден. А тя е известна на всички ни.

 

„РадиоТОЧКА на миналото! Реакция СЕГА! “ Това е мотото на събитието. Реших да ви разкажа за него, защото наистина вярвам, че е нужно да има повече млади хора, които да имат желанието да покажат, че начинът, по който живеят тук не им харесва. Протестът е възможна демонстрация, но някак твърде стандартна. А аз съм твърдо ЗА нестандартните идеи. Толкова нестандартни, че да са все пак разбираеми. Според мен това е верният път. А според вас?

Добави коментар