Всестранното развитие

1

Твърдял съм, че социализма – или както е по-правилно да се нарича “социализЪмъ” – оцелял в образователната ни система. Аз всъщност продължавам да го твърдя… има предостатъчно примери за това. Но за да не бъда обвинен в предразсъдъци към държавното образование, днес ще дам пример за глупост направена в частния сектор.

Има един популярен лозунг от преди демокрацията. Или по скоро трябва да го наричаме пророчество. Партийните дейци навремето предсказват как страната ще бъде населена със своеобразните свръхчовеци на социализъма – всестранно развитите личности. С изпълнението на тази амбициозна цел се заема образователната ни система… и за съжаление никой още не й казал да спре.

Не само че е въпросната идея за всестранно развити личности е жива, но дори започва да набира скорост и в частния сектор. Затова прилагам снимково доказателство номер 1 – учебен център на пъпа на столицата.

Всестранно развити личности не знам дали някога ще видят бял свят, но всестранно развити учебни центрове дал господ. Кеф ти готвач, кеф ти масажист или пък нещо по-сериозно като я брокер я фирмен счетоводител. Няма нужда да ви чета останалите неща – виждате сами колко са на брой … но се съмнявам някой от вас да вижда връзка между тях.

Днес образованието върви към все по-тясна специализация. Както отделните учебни програми, така и учебните заведения. Но по някаква причина трябва все някой да е наопаки на всички. Мислите ли, че “учебен център” ( каквото и да значи това всъщност) с толкова разнообразни “възможности” може да ви предложи нещо качествено като услуга.

Пари несъмнено може да взема… Ако някой разпознае мястото и има впечатления от него ще се радвам да ги сподели в коментарите.

 

1 коментар

  1. Този учебен център отразява народопсихологията на българина. Той всичко знае и от всичко разбира. За съжаление тясната специализация също не е добър вариант. Безпосрно според мен качество не може да има в този случай. Особенно само като се обърне внимание на табелата за “реклама” :).

Добави коментар