Вечерен час за Студентски град от 5 април !!!

1

Вечерен час за Студентски град от 5 април !!!

На извънредно заседенание на съвета на ректорите късно вечерта е било взето решение от 5 април да бъде въведен вечерен час за общежитията в Студентски град.  Председателят на съвета и ректор на МУ-София – проф. Ваньо Митов коментира решението по следният начин: Общежитията са място за учене и живеене и трябва да се осигури спокойствие в тях.

Така след по-малко от месец никой (включително и живеещите в дадено общежитие) няма да има право да влиза в сградата след 22:00 часа. 

След паниката, която може би са предизивкали първите няколко реда, може би е време да кажем и къде е уловката. Новото решение няма да важи за блоковете, където живущите влизат с електронни карти. Това все още не са всички, но се планира постепенното въвеждане на системата и в останалите общежития.

Така до няколко години заповедтта, която и сега реално ще важи само за част от блоковете, ще се обезсмисли.  За живеещите във все още неремонтирани блокове това определено не е голямо успокоение, защото дотогава ще са завършили (ако оцелеят).

Но е малко вероятно някой да остави студентите да мръзнат в някоя локва пред блока. Дори и някой зъл портиер да не се смили, то съквартирант или комшия винаги може да отвори вратата от вътре. Въобще – само малко излишно усложнение на живота – нищо твърде стряскащо.

Предстои и изготвянето на общ правилник за вътрешния ред, който следва да бъде одобрен от всички вузове, а за спазването му да следят студентските съвети. Но кога точно ще се случи това все още не е ясно.

 

1 коментар

  1. Ако злият портиер не се смили, няма как никой отвътре да отвори, освен с лост, защото се заключва външната врата с ключ, а не вътрешната с ел карта. Съвсем не е така безобидно

Добави коментар