В очакване на академичния съвет

0

 Както обещах вчера, продължаваме темата за семестриалните такси за втора и нова специалност в СУ. Срещата с г-н Илчев днес не доведе до конкретен резултат, така че сега се очаква темата да бъде сериозно обсъдена на предстоящия академичен съвет.

От няколко дни насам се говори, че студентите имат готовност за протест веднага след срещата с ректора, но може би това беше само слух, съдейки по числеността на протестиращите днес. Нов опит за изразяване на недоволството от страна на колегите ще има, но конкретен ден и час все още не е обявен.

В понеделник пък омбудсманът на Република България ще гостува на Кръжока по конституционно право, където студентите ще могат да му зададат въпроси и по казуса със семестриалните такси. Г-н Пенчев ще може да отговаря адекватно, тъй като още миналата седмица той беше уведомен от колеги-студенти за ненавременната заповед.

Продължава и събирането на подписи срещи прилагането на заповедта. Всички желаещи- и пряко засегнати, и подкрепящи колегите си могат да се подпишат в Ректората във фоайето на Юридическия факултет на първия етаж. Според колегите, които организират събирането на подписи, студентите се интересуват не само от финансовата страна на проблема, а и от това какви точно нередности има и по какъв начин те нарушават или не правата им.

Студентският съвет се обявява категорично в подкрепа на колегите с втора и нова специалност. Становището на СС се разпространява и извън СУ, като за проблема е уведомено и Националното представителство на студентските съвети.

Още информация очаквайте в понеделник, след срещата с г-н Пенчев.

Добави коментар