Уволниха Сергей Игнатов

0

Уволниха Сергей Игнатов

Сергей Игнатов депозира молбата си за напускане на поста и тя беше приета от министър- председателя, съобщиха от правителствената инфромационна служба днес.

Причината Бойко Борисов да я поиска е във връзка с извършената от Главния инспекторат на Министерския съвет проверка във фонд „Научни изследвания” и свързаните с нея констатации и препоръки за подобряване на работата на фонда.

Сергей Игнатов и неговите изявления често са били обект на анализи в Млада София.  Сред най-спряганите имена за бъдещ министър на образованието е зам.министърът Милена Дамянова. Това предполагат запознати с делата на образователната система.

Дамянова стана популярна в медийното пространство покрай спорния закон за задължителната детска градина за 4 годишните деца.

Промените в министерството надали ще променят по някакъв начин образователната политика, особено в периода преди изборите. Последните скандали обаче само потвърдиха невъзможността на държавните чиновници да финансират ефективно и прозрачно научни изследвания в каквито и да е области.

 

 

Добави коментар