Уволнения в Балкантурист след новогодишния гаф

1

Новогодишният гаф на президента доведе до уволнение на служителката на “Балкантурист”, която сбъркала Скалистите планини с пейзаж от България. Това потвърди пред медиите директорът на туристическата фирма Нели Сандалска.

В новогодишната реч на държавния глава Росен Плевнелиев , когато той говореше за красотата на българската природа, на екрана се появи и снимка на Скалистите планини в американския щат Колорадо. Оказа се, че снимката е взета от сайта на „Балкантурист”, който рекламира с нея Пампорово.

Фотосът вчера беше свален и стана ясно, че там снимката е попаднала след грешка на служителката. Междувременно в няколко чуждестранни издания вече се появиха иронични статии за объркването и последвалата сконфузна ситуация.

Потребители във фейсбук разкриха, че оригиналната снимка е от Скалистите планини в Колорадо. И често е ползвана из туристически сайтове. Това е и причината търсачката Гугъл погрешно я вади в резултатите при търсене за “българска планина”. От президентската институция признаха, че екипът, монтирал обръщението на Плевнелиев, е взел снимката от Интернет.

 

1 коментар

  1. radnaskela на

    Може служителката да е била заядлива кохозничка, която е извъртяла този номер, за да критикува нашето низкопоклонничество спрямо САЩ. Дето се казва в един виц за дервиши: “На такъв ходжа – такъв ангел му се пада.”

Добави коментар