УНСС избра студентите на 2013

0

УНСС избра студентите на 2013

За втора поредна година Студентският съвет на УНСС организираха „Студент на годината на  УНСС 2013”  под патронажа на ректора на университета проф.  Стати Статев. На тържествената церемония в аула „Максима“ бяха връчени отличията както на студенти, така и на преподавател и служител на висшето училище, определени чрез онлайн гласуване от самите студенти.

В категорията „Студент на годината на УНСС” бяха отличени „Бакалавър“, „Магистър“, „Докторант“ и „Студент-спортист на годината“. Най-оспорван бе призът при бакалаврите,  при който дори се стигна до балотаж между Петко Иванов, Емил Любенов и Илина Мутафчиева. Отличена бе Илина Мутафчиева  студент в трети курс, специалност „Международни икономически отношения“. Тя впечатли журито с активната си работа в младежкия неправителствен сектор и най-вече с факта, че е най-младият брокер на ценни книжа в България, стипендиант в “космически лагер на НАСА”, както и младежки представител за България в ООН. Наградата й бе връчена от проф.д.ик.н Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията на УНСС.

Приза в категория “Магистър” получи Яница Маринова от специалност “Бизнес журналистика”. Успехът й е 6.00., а нейният списък с грамоти, призове и сертификати е респектиращ. Отличието й бе връчено от проф. д.ик.н Валентин Кисимов.

Любка Камбурова стана победител в категорията “Доктор”. Тя е  бакалвър по “Икономика”, магистър по “Счетоводство”, а сега – докторант в катедра “Счетоводство”. Нейната награда бе връчена от Лилия Еленкова, мениджър образователни проекти в ISIC България.

Ст.преп. Спас Ставрев, ръководител на катедрата “Физическо възпитание и спорт”, награди спортиста на УНСС за 2013 – Веселка Петрешкова. Като капитан на най-добрия женски отбор по  волейбол  тя успешно съчетава спорта с учението, а успоредно с това и поредната стажантска програма. Веселка следва „Право“ и е пълна отличничка.

Връчени бяха и две специални награди, осигурени от партньорите на събитието. Колело от БАЗК и стаж в Societte Generale Express Bank спечели Петко Иванов, който е второкурсник в  направление “Икономика и бизнес”.

В категорията “Служител на годината 2013”, студентите избраха Атанас Димитров, кариерен консултант в Междууниверситетския център за развитие на кариерата в УНСС. Отличието му бе връчено от секретаря на Студентския съвет Алекс Петков.

Важен момент в церемонията беше категорията „Преподавател на годината 2013”.  В рамките на седмица студентите от университета имаха възможност да гласуват за своя фаворит онлайн на официалния сайт за събитието. Победител стана доц. Богомил Манов, преподавател в катедра “Финанси”, който получи плакет от Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет.
В програмата взеха участие младите хип-хоп изпълнители от Marteen & Daze и No Comment, както и таланти от Националната музикална академия “Панчо Владигеров” и Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар