Убийство след масов бой в Студентски град

2

Убийство след масов бой в Студентски град

В около 3 часа през нощта, при масово сбиване е бил убит 19 годишният Марио Данчев от Перник. Драмата се е разиграла в блок 23 на Студентски град. И в момента криминалисти оглеждат района на инцидента, но информация за задържани все още няма. Според появилите се първоначални информации младежът е бил наръган с нож в гърба от друг студент.

Скандалът започва когато Марио Данчев и брат му – Мартин Данчев се прибират от дискотека късно вечерта, във видимо нетрезво състояние. В коридора пред стаята си са се скарали с друг студент от блока, по-неизвестна засега причина. От полицията отказаха да кажат и името на въпросния студент.

Ясно е обаче, че след момчетата са се опитали да разбият вратата на стаята, в която бил третият им съквартирант – Илко. Какво се е случило след това все още не е пределно ясно, но се знае че в последвалия масов бой са се включили поне 4-5 души. 

Блок 23 принадлежи на УНСС и всички участници в мелето са 19годишни студенти, първа година в икономическия университет.  При последвалата проверка на полицията се е установило, че поне двама от участниците са били много пияни по време на инцидента – единият е имал почти 2 промила алкохол в кръвта.

Това не е първият случай на убит студент в квартала. Не можем да гадаем дали ще бъде и последният. Факт е, че подобни пиянски свади могат да се случат във всеки квартал. Но когато говорим за вътрешността на самото общежитие няма как да не се повдигнат въпроси около способността на университетите да осигурят безопастност на студентите.

Моля, гласувайте!
Сподели

2 коментара

  1. Ахмед на

    А как аджеба ще я осигурят тая безопасност в общежитията? Извършителите са студенти. Да ги забранят по общежитията ли? Или може би ножовете?

    Осигуровка няма. Проблема е доста по-дълбок от това. Докато са израствали тези хора (използвам тази дума с известни съмнения), покрай останалите около тях, може би и покрай проблеми в семейството, са решили, че, видиш ли, да се натряскаш като мотика е върха на сладоледа – крайната цел, върховната точка на социалния живот. В България може култура да нямаме, но спирт – в излишък.

    Единственото, което могат да направят от университета, е да се погрижат от юридическа гледна точка да се забрани строенето на клубове в близост до студентски град, както и да се закрият вече съществуващите. Случайно ли е, че всеки път като чуем за някое убийство в тоя квартал, все иде реч за пияни хора, които се връщат от “дискотека”. Нека ги разкарат. Това може и да не изкорени проблема, но поне ще намали рязко подобните случаи. Поне в квартала. Въпреки, че то като си търсиш белята, бъди сигурен, че ще я намериш.

  2. Пламен на

    Евалата,Ахмед.Напълно съм съгласен с всяка една дума от поста ти!

Добави коментар