УАСГ с нов ректор

1

Taзи година явно освен със смяната на президента ще се запомни и с доста други избирателни процеси. След Софийския университет, беше избран и нов ректор на Университета по архитекура, строителство и геодезия. Това е професор Красимир Петров – досегаш зам. ректор по учебната дейност.

Пред новия ректор предстоят доста предизвикателства. Всички проучвания на пазара показват, че студентите от технически специалности са най-търсени, при това тази тенденция ще продължава през следващите години.  При променената обстановка на пазара на дневен ред излиза въпроса за актуалността учебните програми и доколко те подготвят студентите за реални управелнски кадри.

Също така стои въпросът и с общежитията на УАСГ в Студентски град, където ремонтите са доста назад в сравнение с другите висши учебни заведения. На практика единственият изцяло обновен блок е 36А, като при останалите най-вече се правят козметични промени.

Сред студентските групи във Фейсбук масово битуват слухове за злоупотреба с държавни субсидии от фирми близки до работещи в УАСГ. Не се знае как тези недоволни студенти (основателно или не – ние не можем да потвърдим) ще приемат информацията, че новият ректор е част досегашният управляващ екип.

 

1 коментар

Добави коментар