Трудно ли е човек да се научи да свири на саксофон?

0
Саксофон

Ако човек има силното желание да се научи да свири на музикални инструменти и в частност на саксофон, той не трябва да отлага да го реализира. Разбира се, желанието е катализатор за ученето, но не е единственото средство за учене. Що се отнася до основата, то е добре тя да бъде положена с помощта на опитен учител, който да отчете възрастта и възможностите на всеки ученик поотделно.

Нужно ли е музикално образование, за да се научиш да свириш на саксофон?

Без музикално образование човек също може да разчита на успех, но при условие, че са на лице два фактора – желание, което няма да изгасне и опитен учител. Благодарение на ръководството на учителя, който постоянно насърчава ученика и му дава кураж да продължи напред, обучението протича леко и гладко.

Факторът възраст

 Разбира се, процесът на овладяване на всичко ново е свързан с възрастта. Нормално е децата и младите хора по-лесно да овладяват новата информация. Но и в по-зряла възраст можете да се научите да свирите на саксофон, въпреки, че това би изисквало специален подход от страна на учителя. Но все пак всичко е индивидуално. Има хора, които се научават да свирят прекрасно на саксофон дори в пределна възраст, както и деца, които, въпреки, че се намират в подходящата възраст за натрупване на нови умения, напредват сравнително бавно.

Избор на учител

 Ако говорим за избор на учител, то човекът, от когото се учите, трябва преди всичко да може да ви разбира. Понякога се случва така, че можете да намерите добър професионален учител, който има много опит, но в същото време не е обучавал начинаещи, а е преподавал само в престижни школи, на вече обучени саксофонисти. В този случай едва ли нещата ще се получат. Необходимо е да изберете такъв педагог, който се занимава с обучение на хора от нулата. И чак когато вече овладеете добре музикалния инструмент, да потърсите учител за следващо си ниво на развитие.

Източник: Muzikalen.bg

Добави коментар