Тосканският стил в интериора на бани

0
интериор на баня

Модерното реновиране на банята също може да притежава романтичната атмосфера на средиземноморския стил. Тази публикация има за цел да опише някои особености на това как да се създаде уникална етно баня, вдъхновена от тосканския стил.

Очаровани от автентичната красота и удивителната атмосфера, която притежава този стил в интериорния дизайн ще разкажем за дизайна на бани в този италиански стил. Тоскана е област в Италия, която се посещава целогодишно от туристи от целия свят. Посетителите задължително опитват от храната и виното, които може би са изключително приятни, щом като се е обособил цял интериорен стил с това име.

По начало италианският стил се характеризира от използването на естествени материали в топли цветови схеми. Особено характерни за този стил на обзавеждането са специфичните миниатюрни дребни предмети, които отличават тосканската концепция сред всички останали.

Характерно за тосканския стил е използването на традиционни природни материали и топлите нюанси при стените, подовете и мебелировката – от слънчево жълто, през ярка охра, до страстно червено и меко кафяво. Масивните груби греди на тавана в банята и античните подови настилки от тухли, варовик или плочки създават непреходния средиземноморски стил на интериорното решение. Ако банята се нуждае от килим, то той задължително ще бъде ориенталски или персийски.

Съвременното премоделиране на дома с тоскански декор съхранява любовта към Италия и средиземноморския привкус. В тази връзка най-доброто решение за растенията в банята са тези в масивни съдове от глина или саксии от теракот.

Земните кафяви нюанси създават чувството за уют, а жълтите и охра цветовете добавят слънцето и топлината на южната страна в жилището.

Стените може да измажете във венециански стил за да пасват идеално на украсата ви. Закалени маси в рустикален стил и груби столове от масивна дървесина, етажерки, шкафове и колони, както и полилеи или стенни лампи от ковано желязо мога да завършат интериорния ви проект по най-добрия начин. Освен естествената дървесина, ратанът също е в състояние да подсили южняшкия стил на банята ви. Добавете няколко декоративни саксии с ароматни подправки и чай до прозореца на хигиенно-санитарното пространство и се наслаждавайте на своя интериорен шедьовър.

Източник: ВСИЧКО ЗА БАНЯТА

Добави коментар