Ток, топла вода и други луксове в Студентски град

0

Ток, топла вода и други луксове в Студентски град

За нашите географски ширини не е твърде необичайно да попаднеш на неработеща електрическа мрежа или на амортизирани водопроводи, изливащи повечето вода далеч преди да стигнат нечия чешма.  В Студентски град обаче този проблем стана особено виден през последните седмици.

Отминаващите вече студове поставиха на изпитание инфраструктурата на града, който никога не спи… и тя се издъни с гръм и трясък.  В множество блокове имаше непрекъсанити спирания на тока, защото електрическа инсталация не можа да се справи с колосалното натоварване предизвикано … от няколко духалки.

Проблемът се оказа най-тежък в блокове като 42Б и 33 Б, където – представете си – няма и твърде добра топлоизолация, но това е тема на друг разговор. Само ще вметна, че едва ли е съвпадение. Изолираните блокове като 18 или 51 може би са по-добре в това отношение, но там пък противопожарната аларма прекъсва електричеството достатъчно често, както вече сме коментирали в Млада София.

Спартанските условия не са чужди за българските студенти. Освен тока, водата също понякога проявява своите капризи.  Не говоря само за прословутото лято, когато СУ не си плащаше сметките.  Принципно водопроводите в Студентски  не са подменяни от построяването на комплекса. Всеки един ремонт буквално “закърпва” положението и така докато не се появи друга авария – непосредствено до предишната кръпка.

От подобно спиране на водата е и снимката, която виждате към тази статия. Много трудно бихме могли да кажем с какво е пълна мивката. Външно прилича на портокалов сок… но някак си имам съмнения, че не е точно това. Направена е 18 блок, преди известно време, но сега е добър повод да види бял свят.

Ако имате подобни интересни кадри от вашите стаи – не се свенете да ги споделите с нас. Да смеем ли или да плачем… после ще решим.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар