Теч в банята или как да намерим качествен майстор в София

0

Да отстраним теча в банята сами или да се доверим на специалисти?

Ако забележите, че имате теч на тавана, това е сигурен знак, че някъде в дома ви има авария на водопроводните инсталации. Независимо дали проблемът се крие в покрива ви, вътрешните водопроводни тръби на горния етаж, следва бързо да откриете източника на проблема, за да избегнете мащабни щети, причинени от теча във вашия дом. Съществуват няколко вида проблеми, от които може да се породи теча.

Проблеми с покрива

Има няколко неща, които могат да доведат до изтичане на вода във вашия дом. Ако имате по-стар покрив, причината може да е липсващ чакъл, който е излязъл от покрива ви. Други причини могат да бъдат пукнатини или липсващ пирон от обшивката на покрива. Възможно е проблема да е и във долната част на вашия покрив.

Ако подозирате, че изтичането на тавана може да бъде причинено от проблем с покрива, ще трябва внимателно да инспектирате покрива си в района, близо до мястото, където се случва теча. Бъдете внимателни, ако ходите по покрива ви, защото със стъпките може да причините допълнително напукване в покривните материали. Едни от материалите, които обикновено се използват, са шисти, бетон или глинени плочки. Затова внимавайте да не повредите някой от тези материали, докато правите проверката.

Проблеми, причинени от времето

Ако върху покрива ви се появи лед, това може да доведе до образуване на резервоари вода под него и съответно до капене на вода в дома ви, след като ледът се разтопи. Може да се окажете и с проблеми с водата, причинени от дъждовна буря. Това може да доведе до теч под вашия покривен материал, под формата на капки вода.

Водопроводни проблеми

Не всички проблеми с изтичането на вода следва да са причинени винаги от вашия покрив. Ако таванът започне да тече на пода в долния етаж и имате водопроводни тръби, които захранват горния етаж, е добре да проверите наличните водопроводни тръби и ВиК връзки, които се движат близо до мястото на теча.

Добави коментар