Търсят се над 1000 стажанти за администрацията

0

Общо 1092 места за стажанти обяви властта по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2013 г. В нея могат да участват студенти от всички курсове както от родните университети, така и учещите в чужбина, стига да имат желанието да прекарат лятото в България.

Важно е да се уточни обаче, че работата не е платена и не се дават никакви гаранции за постоянно назначение след изтичане на стажа. Целта й е за месец младите хора да трупат опит, занания и умения в реална среда. Предлага се обаче гъвкаво работно време, и възможност за избор на месеца за провеждане на стажа от 1 юли до 30 септември.

Не е ясно дали в характеристиките на кандидатите ще влизат умения за шумно сърбане на кафе и лошо отношение към гражданите, които са така характерни за постоянно назначените служители.  Ако не – то стажантите ще имат възможност да се представят дори и по-добре от тях.

Най-търсените професионални направления от страна на администрацията с най-много обявени стажантски позиции през тази година са Икономика, Право, Администрация и управление и др. Кандидатства се изцяло онлайн, крайният срок е 12 май. До три дни по-късно на класираните след първоначалния подбор получават дата за интервю. До 28 юни минават всички процедури по подбор и класиране на желаещите.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: http://staj.government.bg.

Добави коментар