СУ наема студенти на работа

0

Софийският университет ще започва да наема студенти на работа в администрацията си. Засега обявени работни места има само 2 от библиотеките на университета -това са Централната библиотека и тази в Студентски град.

Инициативата идва от студенти на Историческия факултет, като тази възможност ще се открие само пред студенти от СУ. Наетите  ще започнат на 4 часов работен ден.

Това безспорно е добра новина, тъй като отдавна всички  са се убедили, че администрацията на университета е изключително раздута, а тези длъжности, които са наистина необходими спокойно могат да бъдат попълвани от студенти.

Колкото и хубава да е инициативата обаче не можем да пренебрегнем и финансовата страна на въпроса. А що се отнася до бъдещите студенти-библиотекари тя никак не е розова.  Между 130 и 150 лева се очаква да е заплатата на постъпилите на работа.

Толкова малко пари със сигурност ще откажат много от кандидатите. За сравнение – студент работещ на 4 часа в кол-център би  получават около 500 лева. 

Но ако заплащането все пак не е от толкова голямо значение за вас, тогава си струва да опитате късмета си. Интервютата за работа ще се провеждат на 24 януари от 10 до 12 и от 14 до 16 часа в сградата на централната библиотека до ректората.

Точната бройка на работните места ще се определи в зависимост от интереса към инициативата, но засега са определени между 4 и 6.

Добави коментар