СУ и УНСС се отказаха от вечерния час

1

СУ и УНСС се отказаха от вечерния час

Както вече ви съобщихме – протестите срещу вечерния час в Студентски град така и не се състояха, тъй като не беше ясно, къде въобще ще има и къде не. Оказа се, че това е било доста правилно решение, защото заветната дата 5 април мина и замина, а вечерен час на практика продължава да няма.

В блоковете, където и досега се влиза с елкторонна карта (като тези на СУ) не се наблюдават абсолютно никакви промени в пропусквателния режим. Същото важи и за блоковете на УНСС, където всъщност се и случи трагичният инцидент отприщил популизма от последните седмици.

Масово дори не се събира и т.нар. “такса гост” за всеки, който иска да влезе в блок след 22:00 часа. С други думи – всичко си е по старому почти навсякъде.

Малко изключение правят някои от блоковете на ТУ, където вратите наистина се заключват след 22:00 часа. Все пак припомням, че това беше практика за много от тях и преди да се заговори за общ вечерен час. И все пак дори и в тези случаи може да се каже, че всичко си зависи от настроението на портиера.

Едно нещо, което все пак има вероятност да се случи е инсталирането на паник бутони в портиерните на всеки блок. Така ще може да се известява възможно най-бързо полицията, при възникване на проблемни ситуации.

Моля, гласувайте!

1 коментар

Добави коментар