Студентка изнасилена пред НБУ… Скандали във фейсбук

0

Студентка изнасилена пред НБУ... Скандали във фейсбук

Вчера беше изнесена шокираща информация за жестоко изнасилване на 23 годишно момиче. Жертвата е студентка в НБУ и зверството е било извършено на метри от университетата, докато момичето се е прибирало от лекции.

Случаят е от 3 януари, но досега не е бил оповестяван, за да се предпази жертвата.  Това предизвика много дискусии относно безопасността на района, в който се намира престижният университет и нуждата от по-добро осветление и охрана.

На този фон в пълен резил се превърнаха опитите на студенти от НБУ да организират протест в нейна подкрепа. Сформираната група в Фейсбук приканваща хората към протест бе залята със слухове и хипотези, някои от които доста извън темата. На всичкото отгоре в един момент се завихри и безумен дебат, дали да бъдат допускани студенти от други университети на протеста или да бъде само за НБУ.

Защото явно други не могат да бъдат съпричастни….

Днес пък един информационен портал хвърли нова бомба по въпроса. Беше обявено, че организаторите всъщност са се отказали от протеста и групата във фейсбук е изтрита.  Мотивите за това решение били, че не е известен извършителят на престъплението.

Всеки с достъп до Фейсбук обаче спокойно може да провери, че групата все пак си същестува и протестът се е провел. Краткото време за организация обаче явно не е позволило на всички да разберат за това.

Като най-големият неразбрал се оказаха медиите, които – с изключение на една телевизия – вече втори ден не съобщават нищо.

 

Моля, гласувайте!

Добави коментар