Студенти с искания за реформи

0

Новината, че студентските такси ще бъдат повишени, не предизвика особено много коментари сред студентите и това е логично- беше съобщена късно вечерта на Студентския празник, така че не са много хората, до които тя е стигнала.

Има обаче няколко хиляди души, които все пак се интересуват от съдбата на образованието си и това възможно повишаване на таксите провокира тези хора да отправят отново своите справедливи искания за реформи.

Студентските съвети този път излязоха със становище, близко до това на колегите си, но докога ще са на страната на студентите не е ясно.

Тези, които искат нещата да се променят, и то без да се губи време, организираха група във facebook, чието заглавие изрично показва, че исканията им не свършват само до финансирането.

Същите тези хора чрез социалната мрежа организират в петък, 16.12.2011, мирен студентски протест. Този път той няма да бъде пред Ректората на СУ или пред Министерския съвет, а в Студентски град.

Тук http://www.facebook.com/events/283755158341649/ можете да намерите повече информация за организацията и исканията на колегите.

Аз мисля, че 3 часа, отделени на собственото ни образование, си заслужават. А вие?

Добави коментар