Студенти от НСА блокираха Орлов мост

0

Студенти от НСА блокираха Орлов мост

Над 200 студенти от Националната спортна академия, днес блокираха движението на автомобили в района на Орлов мост. Причината за простеста беше случващото се със базата за водни спортове край Равда, за която претендира висшето училище.

Студентите обвиняват държавата в бездействие и съучастничество в безразборното застрояване на Черноморието, каквото се явява и случващо се с базата в Равда.

Принципно организаторите на протеста бяха получили разрешение за изява само в района на езерото Ариана.  В последствие обаче студентите решиха да тръгнат към министерски съвет, с което вкараха в ужас охраняващите ги полицаи.  Незабавно на мястото бяха повикани части за борба с безредиците, но за щастие до насилие не се стигна.

Имаме информация, че студенти от  намиращия се в непосредствена близост СУ, също са излезли от учебните си занятия и са се включили в протеста от колегите си. В крайна сметка студентите стигнаха до министерски съвет и определено привлякоха вниманието на софиянци.

Спорът около собствеността на базата в Равда е част от по-голям казус, причинен от тромавата административна машина и свръхцентрализираното управление още от комунистическо време.  Така в наши дни, следствие на административни неуредици и реституционни претенции, много имоти се оказват спорни.

Днешните събития са поредното доказателство, че решаването на тези въпроси ще бъде много болезнено.

 

Студенти от НСА блокираха Орлов мост
Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар