Студенти мерят сили в Строежа

0

Студенти мерят сили в Строежа

Студентите в София прекратиха старата традиция да мерят сили посредством ножове и други подръчни средства. Този вторник, в популярната дискотека Строежа в се проведе междууниверситетски куиз. Събитието се организира от движението “Промяна за студентите” в партньорство с клуба.

Шест софийски университета сформираха свои отбори за проявявата – Софийски университет, УНСС, НАТФИЗ, УАСГ, Медицинска академия и Академията на МВР.  Те са избрани след предварително записване при отпуснати 8 квоти за различни учебни заведения, като два от университетите ще бъдат представени от по два екипа от различни специалности. Участниците отговориха на въпроси от 5 категории – история, география, литература, социални науки и изкуство.

Наградите за победителите бяха книги осигурени от издателства, партьори на куиза. Но съзтазателният елемент в случая беше второстепенен, защото за организаторите най-важното беше да демонстрират, че младите хора в България, пък и в Студентски град могат да се забавляват и да демонстрират знанията си едновременно.

Освен това събития от този характер спомагатза осъществяване на контакти между студенти със сходни интереси от различни университети.

Самото състезание е предвидено да приключи малко преди 22 ч., след което вечерта ще продължи с алтернативна музика – напълно в стила на клуба-домакин.

Добави коментар