Стипендия от 20000 евро

0

Стипендия от 20000 евро

Кой ли студент не е мечтал за една такава сума от скъпия му собствен ВУЗ. Уви достъп до 20000 няма да има всеки. Така че ако сте се засили да подавате документи за нея в някой роден ВУЗ по-добре се успокойте и пийнете по една чаша студена вода – за профилактика.

Впечатляващата сума се предлага от агенция „Скай Лайнс” – официалният представител на холандския държавен университет Тилбург за България. Стипендията се предлага във рамките на програмата Еразмус Мундос. Тя ще предостави възможност на двама български студенти да получат пълно финансиране в размер на 20 000 евро за двугодишен курс на обучение в магистърска програма „International Master in Service Engineering”

Предоставените квоти за България са 5, но от пълния размер на стипендията ще могат да се възползват само двама души. Хубавото в случая е, че стипендията е предвидена да покрива разходите не само за учебни такси, но и за настаняване и издръжка.

Стипендиите са насочени към бакалаври по информационни технологии, компютърни науки и свързани с тях специалности. Сред изискванията логично са много добра техническа грамотност и знание на чужди езици.

Магистратурата представлява съвместен проект на три университета от три различни европейски страни, като получилите стипендията ще имат възможност да посетят и трите. Това са холандският университет Тилбург, немския  – в Щутгард и Критския университет в Гърция. Магистратурата по сервизно инженерство е съвсем нова като настоящата кампания ще попълни едва втория курс, започващ обучението си по нея.

Предлага се обучение на студентите във всеки от трите университета за по един семестър. Първият учащите ще прекарат в Щутгарт, втория в Крит, а третия семестър в Тилбург. Четвъртият се предвиден за подготовка на дипломна работа и възможност за стаж в едната от трите страни, по избор на студента.

Сред сътрудници на програмата се нареждат както водещи компании в бранша като: IBM, Software AG, ForthNet, Accenture и други, така и „ предоставя в тясно сътрудничество с някои от най-добрите институти за научни изследвания в света: Калифорнийския университет в Бъркли (САЩ), Университета на Нов Южен Уелс (Австралия) и Университет Цинхуа (Китай).

Повече информация можете да откриете на сайта на програмата Еразмус Мундос.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар