Стенописи във ФЖМК?

1

Стенописи във ФЖМК?Факултета по журналистика и масова коминикация на СУ скоро ще се сдобие с нова декорация- а именно рисунки по част от стените си. Колеги от Художествената академия използват уменията си, за да създадат по-ведра атмосфера за учащите във факултета. На две места на втория етаж скелетата са поставени миналата седмица, а през тази вече можехме да разберем най-общо какво ще краси стените след някой и друг месец.

До тук всичко е прекрасно- ръководството на факултета се грижи на нас, студентите, да ни е по-приятно по време на учебни занятия, което е похвално. Едновременно с това се дава възможност на талантливи млади хора да покажат какво могат- това също е много хубаво.

Някак си встрани обаче остават по-сериозните проблеми с материалната база на ФЖМК- пренебрегва се фактът, че сградата вече близо десетилетие е в ремонт, който не е ясно кога ще бъде приключен. Междувременно, когато се налага да се работи с три курса едновременно, местата в залите не достигат и занятията стават неефективни. Проблем с местата неведнъж се е появявал и по време на изпит или контролно, когато се е налагало в последната минута да се сменя залата или част от студентите да чакат, докато колегите им приключат с изпитните задачи.

И така, за да не задълбавам излишно, ще задам само един въпрос: Кое е по-важно- да има места за студентите и повече големи зали, оборудвани със съвременна техника, или стените да са красиви?

Моля, гласувайте!

1 коментар

  1. Това с местата е резултат на сегашната система за прием на студенти, която насърчава големите групи и от там ниските резултати. По-добре ги питай,
    ще спрат ли да уголемяват приема, защото това вреди на качеството много сериозно. Ако се погледне методологията на всички класации за университети, централно място винаги заема съотношението преподаватели-студенти. Едно е да имаш упражнение с още 7-8 човека, друго е с 20-30.

Добави коментар