Спортът в Студентски град

4

Студентски град, колкото и да не ви се вярва, освен заведения за хранене и дискотеки предлага и достатъчно възможности за спорт на хората, които живеят там. Дали те ще се  възползват, разбира се, зависи  само от тях, всичко, което ще направя аз, е да систематизирам малко информация.

Зумбата- последната холивудска мания, е едно от нещата, които може да намерите тук. Тя представлява смесица между латино танци и аеробика, което я прави ефективна както за тези, които искат да свалят няколко килограма, така и за онязи, които искат просто да се забавляват. Периодично карти за зумба в студентски град можете да намерите и в сайтовете за намаления, стига да търсите по-упорито.

Латино танците са друг начин да се отпуснете и да се запознаете с нови хора без да излизате от студентски град. Час или два седмично подобряват стойката на тялото, координацията и настроението. Вярно е, че ако предпочитате заведения с балканска музика те няма да са ви много полезни, но въпреки това са един чудесен начин за разтоварване след ден, прекаран в лекции, упражнения или подготовка за поредния изпит.

И тъй като все пак е зима, следващото ми предложение е ледената пързалка, която се намира в Зимния дворец на спорта. Ако имате свои кънки, плащате само входен билет, а ако нямате- чифт под наем с вашия размер винаги ще се намери. На пързалката се събират и по-опитни кънкьори, и такива, които за първи път опитват, така че няма нужда да се притеснявате, че всички други могат да карат, а вие не. Задължително е обаче да си вземете ръкавици и шапка или лента за глава- студът, особено в началото, не е много приятен без тях.

Фитнес-клубовете също не са малко. Има както стандартни, така и специализирани само за жени. Част от тях са и към спортните бази на университетите, така че можете да се поинтересувате къде са тези на вашия- така хем ще платите по-малко за посещение или карта, хем ще се запознаете с колеги. Дамите пък няма да се притесняват, че потейки се в спортния екип няма да са привлекателни за силния пол, ако отидат в зала за жени.

Картингът е още едно възможно забавление. За там ще се наложи да отделите повече пари, но си заслужава да прекарате някой и друг час на пистата. Това не е точният начин за вас, ако чрез спорт целите сваляне на килограми или оформяне на тяло, но пък със сигурност е по-забавно от много други занимания, които сте опитвали.

Паркът на студентски град предлага няколко рампи за ролери, колелета и скейтборд, от които любителите на екстремните спортове често се възползват. Ако не сте почитатели на опасните спортове, разбира се, можете да отидете и само да погледате. А и да поспортувате в самия парк- да потичате по алеите с приятели или пък да поиграете федербал на тревата.

За тези, които искат да поиграят футбол пък има няколко игрища, които да ползвате срещу символична сума. Така имате възможност да поддържате формата си, а и да организирате някой и друг турнир между блоковете или между предствавители на отделни университети, а защо не и да скрепите новите познанства на чаша бира след мача.

Ето че в Студентски град всеки може да намери спортът, който е най-приятен за него или да започне нещо ново, което в последствие да се окаже по-добро от познатото му досега. Свободните от лекции и изпити часове, колкото и да са малко по това време на годината, са прекрасен момент да помислите на какво точно да се запишете. И да не отлагате повече.

4 коментара

  1. Stoyan на

    “За тези, които искат да поиграят футбол пък има няколко игрища, които да ползвате срещу символична сума.”- Не знам как може да ви се вижда символично 5лв/човек за 1 час, при положение че се предполага че студентите не работят

  2. Ева Дончева на

    Предвид цените на останалите продукти и услуги,аз го виждам така 🙂 Разбира се,всеки има право на свое мнение и се радвам,че някои от вас го споделят

  3. Стояне, студентите по цял свят работят. Това че у нас ги мързи и ги боли е друга тема! И 5лв. в настоящите условия е повече от символична сума.

  4. ONE Fitness е не просто фитнес зала, а развиващ се спортен център. С три различни зали ние имаме възможност да ви предложим най-новите тенденции в спорта при макслимално достъпни условия. При нас можете да тренирате както силово в фитнес залата, така и да развиете бойните си и самозащитни умения. Вече водим тренировки по Крав Мага, Бокс, Муай Тай..

    С екип от трима треньори и пет треньорки сме винаги на линия с различно предложение !

Добави коментар