Спортна панорана 2012

0

Спортна панорана 2012Националната спортна панорама ще се проведе от 20 до 22 април пред НДК. Тази година участие ще вземат 75 спортни организации, които ще представят 90 вида спорт. Ще имате възможност да се запознаете с интересни спортове като ветроходство или боулинг. В събитието ще вземат участие и представители на параолимпийския спорт и на  федерацията спорт за хората със зрителни увреждания.

Веднъж годишно обаче е крайно недостатъчно да се провежда подобно събитие, предвид факта, че все повече и повече млади хора имат проблеми с теглото си. Въпреки че е трудно за организиране, панорамите би следвало да са най-много на 3 месеца, за да се стимулира интересът на младите хора към спорта.

Много добра идея е участието на хора с увреждания- с много позитивизъм зарежда самата идея, че човек не се предава, въпреки че се намира в неравностойно положение.

Това е една от малкото инициативи на държавни институции, която всъщност наистина има за цел да направи нещо в положителна посока за младите хора, а и не само за тях. Посещаването на спортната панорама, независимо от възрастта ви, има смисъл, защото това е място, на което може да откриете онази физическа активност, която да превърнете във ваше хоби. Разбира се, има и пренебрегнати спортове, като например повечето видове танци, което всъщност аз, като изключително необективен човек, го считам за много голям пропуск, но се надявам, че до следващата година ще е поправен.

С танци или без, отделете няколко часа, за да видите както предлага спортната панорама. Най-малкото инициативността на държавните институции в правилната посока си го заслужава.

Добави коментар