Софийското метро – вече и с театър

0

Софийското метро - вече и с театър

Столичното метро скоро ще може да се похвали и с театър.  На станция “Джеймс Баучер” ще бъде разположена сцена в една от неизползваните в момента зали. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в понеделник, след среща с председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев .

“До края на седмицата очаквам главният архитект да внесе доклада за пространството на метростанция “Джеймс Баучер”, което да се използва за театър, т.е. театър в метрото”, каза Фандъкова пред журналисти.

Отреденото място е около 500 кв. м, което означава че вероятно ще побира от порядъка на 200-250 души. Теренът вече е със статут на частна общинска собственост. Предстои да се обяви архитектурен конкурс. Необходимо е и решение на  Столичния общински съвет, с което да се даде право мястото да се ползва безвъзмездно от Съюза на артистите.

Общината смята да оборудва мястото, но за осветлението и озвучението ще отговаря Съюза на артистите. От там вече обявиха, че ще търсят начин за осигуряване на останалата част от инвестицията.

Това меко казано странно решение вероятно се прави и с оглед на кандидатурата на София за столица на културата през 2019 година. Предстои да видим дали реализацията му ще се получи добре.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар