Софиянци се връщат по родните си места

0

Както преди всеки празник и тази седмица през касите на гарите и автогарите в София започнаха малко по малко да се натрупват хора.  Причината – софиянци отново се прибират по родните си места. В това няма нищо срамно разбира се – просто е хубаво да се има предвид ако планирате пътуване.

Засега по касите на централната автогара в София, все още има достъчно билети за всички дни, но практиката показва, че това не може да се каже за самия празничен ден. Затова – най-добре си купете билет поне ден предварително. За всеки случай, ако не за друго.

Положението в БДЖ също не е кой знае колко по-добре. Още в началото на тази седмица, пътници споделяха за много правостоящи във всички влакове към провинцията. В отговор на това от ръководството на компанията обявиха, че ще осигурят около 8 800 допълнителни места, прикачвайки допълнителни вагони на 94 влака.

Доста хора явно са предпочели да си вземат и някой друг почивен ден, прибавяйки понеделник, вторник и срядата към ваканцията. Така отсега трафикът в сутрешните часове е странно нормален на булеварди като Г.М. Димитров например. Същото изглежда правят и много студенти, тъй като коридорите на ВУЗ-овете вече са полупразни.

Добави коментар