За първи декември в София отваря Коледен базар

0

NDKОбщо 45 са българските творци, които ще участват в първото издание на Коледния базар на изкуствата и творческите занаяти. Под надслова ”Сътворете вашата Коледна приказка!”, всички гости са поканени да подкрепят и уважат труда на талантливите творци.

По време на базара в Sofia Live Club, край НДК на 1 декември своите творения ще покажат автори на ръчно изработени бижута, украшения за дома, керамика, картички, сладки вкусотии, рисувани или шити чанти, аксесоари за коса, дрешки за книги, рисувано стъкло, дрехи, коледни украшения и други.

Базарът има и благотворителна инициатива, защото винаги има място за още едно добро дело, и то не само по празници. „Работилничка на мечтите” е проект на родители на деца с увреждания. Идеята е да подпомогне процедурите на децата, както и набирането на средства за издръжка на самия център.

Проектът е започнал като арт-терапия за родители, но в последствие, с много желание, са се включили и някои от децата, които могат да работят с ръцете си.

Щанда на инициативата ще бъде позициониран близо до входа за удобство на посетителите. Повече за „Работилничка на мечтите” можете да научите на специално създадената фейсбук страница – https://www.facebook.com/groups/346040545488810/

По време на базара ще има специална томбола с награди. Всеки, който си закупи от любим автор на базара продукт или услуга, на стойност над 10 лв. ще участва в томбола с награда – ваучер на стойност 40 лв. Той ще може да се ползва след събитието при един от авторите, които са участвали на базара. Разбира се, освен томболата, ще има и много други допълнителни и поощрителни награди за гостите.

Студентите, които имат ISIC карта ще могат да ползват отстъпка от 10 % при всеки от авторите, който има ISIC стикер на щанда си.

Второто издание на Коледния базар ще бъде на 15.12.2013 г, от 14:00 до 20:00 часа, отново в Sofia Live Club в подлеза на НДК.

Добави коментар