Продължава София филм фест за учащи

0

Продължава София филм фест за учащиЗа осми пореден път младите хора на София имат възможността да гледат нови, интересни филми, при това с вход свободен. София филм фест за учащи отново се провежда в столичния дом на киното, тази зима началото му беше на девети януари, но все пак има още шест интересни филма, от които може да избирате. Това са “Турнето”, днес, 06.02, от 18.30, “Операция “Шменти капели” на 20.02 от 18.15, “Drive: живот на скорост” на 13.02 от 18.30, “Младият Адам” на 27.02 от 18.30, “Love.net” на 14.02 от 17.00 и “Дървото на живота” на 21.02 от 17.00.Част от заглавията са включени за втори път в програмата на фестивала поради големия интерес от изданието Есен-2011.

Като начало, идеята на София филм фест за учащи е да се предложат на младите хора филми, които са алтернатива на холивудските продукции. В това, разбира се, няма нищо лошо, стига подтекстът да не беше “Холивуд е лош, ние ще ви покажем стойностното”, което аз лично приемам като едно доста сериозно подценяване на способността на младите хора да помислят сами и да открият за себе си кое им допада повече. Ако оставим това на страна, тъй като то е просто моята позиция за нещата, начинанието е интересно, още повече, че след прожекциите следва разговор- дискусия, което е полезно, за да се научат младите хора да изразяват мнение, позиция, мисли, както и да поговорят с други интелигентни млади хора.

Всъщност не филмите или подтекстът на идеята, а контактите, които се създават по време на тези дискусии, са ценното на София филм фест за учащи. Така че, дори и да не сте въодушевени от заглавията, отделете някой и друг час за фестивала- може да се запознаете с интересни хора.

Добави коментар