Ще оцелее ли автобус 294?

1

Ще оцелее ли автобус 294?

За около 2 години живущите в Студентски град се ползват от удобството да пътуват с автобус 294. Линията може и да не е от най-редовните, но пък за сметка на това вози закъсняващите за лекции студенти до метростанция Г.М. Димитров за по-малко от 10 минути.

Дойде обаче страховитата 2012 година и тъмни облаци надвиснаха над малкото автобусче. През тази година може и да не свърши светът, но пък ще приключи работата по вторият метродиаметър. Това от своя страна ще наложи промени в цялостната транспортна схема на града.

Линията 294 е със статут на временна – това е и причината все още да я няма по таблата на спирките в Студентски град.  Промените, за които засега се спекулира са най-различни, но не всички включват удобния автобус в себе си.  Още по-голям хаос може да настъпи пък през 2013 – ако разбира се не свърши света преди това – когато бъде спряна и маршрутка номер 5.

Така на практика заради нечие недомислие може да се окаже, че Студентски град ще загуби и бързата си връзка с метрото и единствения директен транспорт до Централна гара. Съществуват идеи 280 да бъде пренасочено до гарата или пък дори да се пусне някакъв нов автобус, който да обикаля из Студентски, но засега всичко това остава неофициално.

В Млада София ще следим развитието на този казус и ще се надяваме крайният вариант на промените да бъде под удобен за живущите в квартала.

Моля, гласувайте!
Сподели

1 коментар

  1. Чък Норис на

    Я вместо да се надявате действайте пуснете подписки а у молби, глупости…

Добави коментар