Секс в училище

0

Секс в училище

Не се стряскайте – не става дума за някой извратен учител педофил. Нито пък за някой още по-извратен чиновник, който е решил да вкара нов нетрадиционен предмет в учебната програма. Даже не визирам и възможността някои от по-големите вече ученици да се затворят в някой празен кабинет.

Няма и да си фантазирам разни неща – реалността е по-интересна отново. Оказва се, че братята австрийци, като по-напредничав от нас народ, вече са създали едно уникално по рода си в световен мащаб учебно заведение – училище за секс.

И не, не става дума за място където младите да могат да учат за контрацептиви, полови болести и семейно планиране. Става си дума за секс като за секс. Единстветното нещо, което ще учат бъдещите ученици е как да станат по-добри любовници.  Вие също ще можете да се запишете във въпросното учреждение, стига да сте навършили 16 години и да сте готови да се разделите със скромната сума от 700 евро на срок.

Директорката на “Колежа по приложна сексуалност” (както е официалното му име) обясни, че основата на образованието при тях ще бъде практиката, а не теорията. Сред изучаваните предмети са пози, техники за галене, анатомия и т.н. И абсолютно всичко научено ще се упражнява.

Училището за секс вече скандализира Австрия. Телевизионните му реклами бяха забранени, а консервативни християнски групи дори излязоха на протест. Аргументът на противниците на нестандартния колеж, твърдят, че това е просто начин да се легализира продажбата на секс – т.е. проституцията.

Аз пък не мога да не се зачудя какъв успех би имало подобно училище по нашите географски ширини. Мисля си, че първо трудно някой корав балканджия би си признал, че има нужда от подобни уроци, а освен това сме и малко по консервативни от австрийците. Но ако пък проекта се окаже успешен, то не бих се изненадал предприемчивите българи да създадат нещо подобно и тук.

Добави коментар