С топли крачета през зимата: Как да избираме обувки за децата?

0

Изборът на обувки при възрастните и децата се различава значително. Тук роля играят няколко показателни фактора. Един от тях е честата смяна, а вторият е все още растящото дете. За да се оформи правилно всяка част от детския организъм, е важно да не правим компромис с материалите.

Детски обувки

Именно по тази причина съществуват толкова много регулации, които следят за качествени компоненти, безопасност и прецизна изработка.

Няма как да се надявате, че и най-здравите детски обувки ще ви служат вярно повече от един-два сезона. Дори и да си заслужат суперлативите и да издържат, крачето на вашето дете няма да има търпението да ги тества докрай, защото расте непрекъснато.

Когато пристъпите към следващата зимна покупка, имайте предвид няколко важни съображения, за да е успешна тя:

·  Естествената кожа може и да се променя бързо, но определено носи повече комфорт по време на носене. Тя се настройва по формата на крака и рядко оказва съпротивление по време на ходене поради своята еластичност и мекота.

·  Зимните обувки над глезена са по-подходящи, тъй като е малко вероятно да пропуснат вода. Няма как да контролирате игривата природа на децата и да очаквате, че ще се пазят от локвите, особено ако не са под прекия ви надзор.

·  Светлите цветове са изключително симпатични, но тук отново се сблъскваме с горния проблем. Как да ги опазим чисти? Това може да се окаже много трудна мисия, за това заложете на сигурно. Сиво, черно, бежово или червено – изборът е наистина голям.

·  Топлата подплата е желателна за студеното време. Независимо от какво са изработени обувките/ботушките, желателно е да предлагат допълнителен комфорт. По тази причина, а и поради бързия растеж на детското краче, може да изберете номер по-голям от реалния, за да сте сигурни, че дори и с дебел чорап пак ще има с какво да се разхождате в снега.

·  Един чифт не стига. Ако все още посещавате детска градина или се налага използване на салона по физическо възпитание, гуменки или маратонки ще са следващата сигурна покупка. Нека бъдат леки и комфортни. Да не възпрепятстват движенията на детето и да не предлагат задачи с повишена трудност от рода на връзките. Добре е, ако мъникът е усвоил подобни умения, но е необходимо да отчетем и фактора време.

Посетете https://stila.bg още сега и се запознайте с актуалното за новия сезон.

И докато разглеждате и си пиете кафето, току виж сте се вдъхновили за идеи за подаръци и за останалите членове на фамилията.

Добави коментар