“С няколко думи”- за книгите и благотворителността

0

снимка- списание Time

“С няколко думи” – литературно четене с благотворителни цели на Иван Ланджев, Христо Раянов, Надежда Дерменджиева, Невена Борисова, Зорница Гъркова ще се проведе в “Петното”, от 19:15 часа, петък (10 май). Ако искате да послушате музика и текстове на петимата млади автори (шеговите наричащи себе си „умерено“ млади“, бар-клуба на ул. Христо Белчев 8 ви очаква.
Събитието е част от международната кампания “Акция Четене” на Lions Clubs International.
По желание може да се извърши дарение за подобряване живота на незрящи хора, като за целта на събитието ще има инсталирани благотворителни каси.

Идеята с едно четене да се съчетаят две каузи – култура и благотворителност, доколкото това е възможно, споделя Христо Раянов, който е сред организаторите на събитието, заедно с Теодор Тодоров – също млад човек, който следва архитектура, но и се занимава с благотворителни каузи.

Това сподели с екипа на Млада София Невена Борисова- млада дама, която не се стрaхува да се изправи срещу пасивността и да търси и провокира активността у другите. Събитието, колкото и да съм против благотворителносста по принцип, си заслужава подкрепата, тъй като тук не става дума за натрапване на една от многото каузи- става дума за желание- да чуем нещо интересно и, ако можем и искаме, да помогнем. Няма нищо задължително. И именно това го прави стойностно.

 

 

 

Добави коментар