“Ритъмът в сърцето ми” за пореден път в София

0

"Ритъмът в сърцето ми" за пореден път в София София беше домакин за пореден път на националния танцов фестивал “Ритъмът в сърцето ми”. В студения уикенд голямата зала на театър “София” събра жители и гости на столицата, пожелали да се позабавляват със слънчеви танци въпреки снега.

Свободни места в залата почти нямаше, а конкурсната програма на фестивала предлагаше голямо разнообразие от направления- зрителите се наслаждаваха на хип-хоп, танци по двойки, класически и характерни танци и съвременни и забавни танци в различни възрастови групи- най-малките участници бяха до 9 години, а най-големите- до 16. Безспорно групата до 9 години зарадва най-много присъстващите. Независимо, че някои от децата бяха на крехката възраст от 5 години, изиграха хореографиите си с много малко грешки или изобщо без такива, с много желание и усмивки и бяха щедро възнаградени от публиката с аплодисменти.

Сред хореографиите на по-големите пък имаше някои, които определено се открояваха на фона на останалите, а не липсваха и уникални изпълнения, показани за първи път на цсената на “Ритъмът в сърцето ми”.

Въпреки че програмата беше конкурсна, разочаровани нямаше. Всички участници си тръгнаха с дипломи за отлично представяне, а някои бяха отличени със специални дипломи, медали, купи и парични награди. Все пак трудно беше да не се обърне внимание, че в едно и също направление в различните възрастови групи призовите места бяха за едни и същи школи.

Без гафове, разбира се, също не може. На някои от тях организаторите реагираха изненадващо адекватно- спиране на тока прекрати програмата в събота вечерта, като решението да бъдат преместени останалите номера в неделя сутрин не закъсня. До ранния следобяд на втория ден от програмата забавянето беше само за да се даде възможност на участниците от съботния ден да се изявят, след това обаче закъснението се оказа по-голямо от предвиденото. Технически неизправности също не липсваха, но за да е честна надпреварата, организаторите дадоха втори шанс на участниците, чиито танци бяха прекъснати.

На фестивал като на фестивал- имаше от всичко по малко. И различни танци, и посредствени, и отличаващи се хореографии. Важното е обаче, че “Ритъмът в сърцето ми” беше за столичани един уикенд, изпълнен с музика и настроение, въпреки неуредените моменти, които неизбежно съпътстват всяко подобно събитие.

 

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар