Ремонти оставят част от София без топла вода за 2 месеца

0

Ремонти оставят част от София без топла вода за 2 месеца

В разгара на един от най-горещите летни сезони обитателите на няколко столични квартала ще останат без възможност за нормална баня. Причината за това е започващият обширен ремонт на системите на Топлофикация София, който ще доведе до спиране на водата в част от столицата.

Общо над 32 километра тръби ще сменят от дружеството до идващата есен.  Различните квартали на града ще останат без вода за периоди от 10 до цели 60 дни. Това съобщи директорът на Топлофикация София – Стоян Цветанов.

Най-сериозно от ремонтите ще бъдат засегнати кварталите Лозенец и Гео Милев, където топла вода няма да има в продължение на близо два месеца.  Люлин, Дружба, Младост и Свобода също ще се окажат “на студено”, макар там това да е за многократно по-кратък период от време. Точният график следва да бъде обявяван редовно на сайта на Топлофикация.

От дружеството се извиняват за причиненото неудобство на гражданите, но подчертават, че ремонтите са неотложни и е по-добре да бъдат извършени през лятото, отколкото да се стига до спирания на топлоподаването през зимата.

Ако всичко върви по график, нормалното топлоподаване трябва да бъде напълно възстановено във всички части на столицата до края на месец септември.

Моля, гласувайте!

Добави коментар