Пътуване с БДЖ?

0

Поне по празниците гледайте да избягвате влаковете, дори и да ползвате намаление. По-малкото пари в случая означават не просто по-малко качество, а абсолютна липса на такова. Вината обаче не е на пътниците- проблемът е в липсата на координация между администрациите на гарите, а от тук- в твърде многото продадени билети или в твърде малките композиции, несъобразени с броя на пътниците.

Един подобен проблем имаше неотдавна- на Великден, когато недоволството на хората стигна и до националните медии. Въпреки това обаче едва три седмици по-късно положението с влаковете е същото, ако не и по-лошо. Непредвиливостта на администрацията води до закъснения с часове, тъй като композициите не могат да поберат хората и се налага някъде по маршрута да се изчакат допълнителни вагони.

Най-неприятно в случая обаче е отношението на същите тези национални медии, които преди 3 седмици отразиха безотговорността на железниците. На 29 април, рано сутринта, влак от София за Карлово чака 48 минути допълнителни вагони на гара Искър, на 1 май следобяд влак от Карлово за София чака на Макоцево 40 минути по същата причина, а на 1 май вечерта БТВ съобщава, че положението с влаковете този път е спокойно.

Ако човек, който не е пътувал, чуе толкова добра новина, убедително подкрепена от информация за реформи, промени и други подобрения, ще помисли, че наистина се взимат бързи мерки. Това обаче е не просто заблуда или информационно затъмнение, а откровена, съзнателна лъжа от страна на хора, които претендират, че са обективни. Дали обаче наистина дават” всички гледни точки”?

Добави коментар