Пускат бърз трамвай по бул.”Цар Борис ІІІ”

1

С метро на ски, ново трамвайно трасе в жк.”Дружба”, бърз трамвай по бул.”Цар Борис ІІІ”, доизграждане на околовръстния път, довършване на възлови улици, булеварди и паркове, промяна на облика на центъра в София. Това е заложено в плана на главния архитект на столицата Петър Диков до 2020 г.

За реализацията на проектите ще се разчита на европейско финансиране, публично-частно партньорство и от бюджета на София. Номер едно в плана “Диков” е довършването на стратегическата инфраструктура на София. С изграждането й ще бъдат решени важни транспортни връзки и изнасяне на трафика от центъра на града. Като номер едно е посечено довършването на разширението на Южната дъга на София от Бизнес парка до връзката с магистрала “Тракия” в източна посока.

През следващата година ще бъде направено и ново проектиране на околовръстния път на София в Западна посока от бул.”България” и връзката му с магистрала “Люлин”. Този проект ще бъде преработен след като Столичната община и агенция “Пътна инфраструктура” не се разбраха как да бъде решен въпросът с преминаването през цар”Борис ІІІ”. В проекта, разработен от общината, се предвиждаше това да става с надземно съоръжение без връзка с главния булевард, което според пътната агенция е нелогично. Според пътни експерти задължително е при пресичането на два големи булеварда да има връзка между тях.

Източник: mediapool.bg

1 коментар

  1. Освен по бъдещото скоростно трамвайно трасе по бул. “Цар Борис III” камери ще пазят пътниците и по други от големите спирки като тази на Орлов мост например.

Добави коментар