Протестът обхвана и ТЕЦ в София

0

Протестът обхвана и ТЕЦ в София

Заслугата за това е на мъж, който се е качил на най-високия комин на ТЕЦ “Земляне” в София, съобщиха от МВР. Според информация на Българското национално радио човекът е Игор Шабов, участник в музикалното реалити “Гласът на България”. Протестиращият е заявил, че ще стои на комина, докато премиерът Пламен Орешарски не подаде оставка.

Той разговаря по мобилен телефон, в себе си е взел и лаптоп. Музикантът Кирил Маричков пристигна на мястото и каза, че е говорил с Шабов два пъти от сутринта, помолил го да слезе, но Шабов отказал и посочил, че ще слезе, когато исканията му бъдат чути. Трима психолози разговарят с Шабов, с тях има и журналисти като гаранция, че исканията му ще бъдат чути.

Казусът показва и пълното безхаберие на охраната на обекта според, която: “от едната страна на оградата на ТЕЦ-а е възможно да има пролука”. Достъпът пък отзад не бил толкова труден.В момента се прави проверка за пробива на охраната на ТЕЦ “Земляне”, за да влезе мъжът, който се е качил на един от комините, съобщиха от МВР на медиите.

Надяваме се, че всичко ще приключи благополучно, защото не си струва човек да се наранява заради някакви си политици. Същото така се надяваме да се подобри охраната на електроцентралите в София, а и в страната, за да няма беловласи контрапротестиращи, които да ги окупират след тази драма приключи.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар