Протест срещу вечерният час в Студентски град!

0

Протест срещу вечерният час в Студентски град!Фейсбук отново стана платформа за организирането на масови простести сред студентите. Този път на мушката на учащите (и пиещите) е планираният за въвеждане на 5 април вечерен час.

В Млада София първи съобщихме за скандалното и неприложимо решение на съвета на ректорите близо 2 дни преди останалите казионни медии.

Още в първият ден от съществуването на тези фейсбук групи близо 500 души заявиха, че ще участват. Подобна активност е впечатляваща за младите хора и напълно възможно да видим протест с мащабите на този срещу ACTA.

Датата, която ще се проведе протестът е 23 март, като сборният пункт все още не е уточнен, но ще бъде в Студентски град.

Покрай организацията стана ясно, че всъщност вечерен час и видеонаблюдение вече се прилагат в някои блокове като 21 например. Въпреки това не може да се говори за някакви особено големи резултати.

Студентите допълват в коментарите си и че щом някой не може да се прибере нощем, то единствената алтернатива остава по-дългият престой в дискотеките.

 

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар