Протест срещу вечерния час нямаше – студентите изчакват 5 април

0

Протест срещу вечерния час нямаше - студентите изчакват 5 април

Предвиденият за този уикенд студентски протест срещу предложения вечерен час така и не се състоя. Причината за това са продължаващите неясноти относно въпросните промени и кои блокове точно ще бъдат засегнати. Засега всъщност затягане на пропусквателниярежим има само в някои общежития на ТУ.

В Млада София първи съобщихме за неприложимото решение взето от съвета на ректорите, което предизивка толкова противоречиви реакции. Засега студенти, организиращи протеста са предпочели да изчакат заветната дата – 5ти април, за да определят своите бъдещи действия.

Само за седмица над 1500 жители на Студентски град се обявиха в подкрепа на протестите, като тяхното мнение няма да бъде пренебрегнато, уверяват организаторите. Ако няма промяна в позицията на университите по въпроса, то съпротивата отново ще излезе на дневен ред.

Припомням ви, че въпросните “драконовски” и неосъществими мерки бяха взети след трагедията разиграла се в 23ти блок на УНСС, при която студент уби пияния си съквартирант при самозащита.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар