Проявленията на информацията или по-точно на дезинформацията

0

Проявленията на информацията или по-точно на дезинформациятаНезависимо дали става въпрос за нещо от типа на „развален телефон“ или за умишлено подаване на грешна информация, резултатът е един и същи.

„Не знам, никой нищо не ми е казал“ също не е вариант.

За съжаление обаче в българското образование студентите нямат достъп до цялата информация, от която имат нужда, за да вземат някакво решение, независимо дали става дума за това колко бързо да похарчат стипендията си или коя специалност да запишат.

Сложният административен апарат е единственият виновник за това. И няма нужда от повече- той и без това е съставен от стотици ненужни хора, които не е знае кой може да съкрати. От своя страна пък този административен апарат заема огромно количество стаи, стаички и стайчета, които, ако тръгнете да обикаляте по даден въпрос, ще забравите за какво сте тръгнали някъде по средата. Не дай си Боже да напишете оплакване и после да водите разследване къде точно се е изгубило.

Ако пък си мислите, че студентския съвет е сложен, за да ви помага е подобни сложни начинания жестоко се лъжете. Така нареченото му ръководство оставя в кабинета си хора, които не са наясно с нищо, без да са виновни за това обаче. Така че и от тук умишлено се укрива информация от студентите. Ако евентуално някой ден видите някой по-висшестоящ и му зададете въпроса си, ще получите отговор, започващ със „сигурно“, „може би“, „надявам се“ и подобни прекрасни думички, след които обаче не следва желаната информация.

Сигурна съм, че примери има още и още, няма нужда да изброявам моите. Общата идея е, че информация, при това необходима, се укрива от студентите на „един от най-добрите университети у нас“, сигурна съм, че знаете кой. Което не е хубаво за и без това понакърнения му авторитет.

Скъпи колеги, споделете с нас моментите, в които и на вас ви е отказана информация или ви е дадена грешна такава. Мисля, че ако съберем достатъчно такива примери, бихме могли да направим нещо по въпроса.

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар