Преподавател и още нещо

0

Който твърди, преподавателите нямат чувство за хумор или пък, че им липсва креативност сега може да се изяде от яд.  Защо ли? Както винаги прилагам и доказателствен материал към твърденията си.  Това е снимка от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски”.

Ех, голяма работа ще да е този преподавател Антоан Божинов, макар да няма дълги академични титли пред името си. Нека треперят студентите – този човек може да е практически всичко. Ако тръгнат да оспорват оценка или пък не дай боже да бягат от упражнения може да се окаже, че е каратист.

Ако пък недай си боже някой реши да оспорва научните му достижения, то може да се изложи много сериозно. Сред това “и още нещо…” може да се крие всичко от доцент, професор, през член-кореспондент пък чак до  академик. А ние си мислим, че е един обикновен инж..

Познавайки интересите на ф.х. Божинов във фотографията и оптиката също така бихме могли да заподозрем, че зад евфемизъма “и още нещо” е законспирирана принадлежност към струтури използващи специални разузнавателни средства. Нима очаквате хора с толкова рискова професия да пишат с какво точно се занимават пред кабинетите си.

Някои хора биха казали, че това отношение към преподаването е доста несериозно… особено, когато идва от преподавател от най-старото учебно заведение. То поне е (възприемано като) престижно. Но днес съм в твърде добро настроение, за да се заяждам по тази линия.

И държа да подчартая, че публикуването на тази статия няма общо с получената от моя милост 4ка по фотография.

Така че господин Божинов, добре дошли в списъка с забавни неща на Млада София. Не се засягайте ако случайно попаднете на този материал – просто сме прави!

Добави коментар