За още малко празнично настроение

0

За още малко празнично настроениеВ случай, че днес светът не свърши, остават три дни до Коледа. По традиция на 24 декември- Бъдни вечер, се украсяват елхата и къщата, макар че вече поне месец преди празниците коледното настроение вече витае навсякъде и украсата се поставя доста по-рано.

Това, че вече сте украсили обаче в никакъв случай не значи, че няма още какво да направите, за да е всичко около вас не просто декорирано, а наистина празнично.

На първо място нека да замирише на Коледа. Канела, шоколад и цитруси- това е ароматът на празника. За да не се налага постоянно да белите портокали, мандарини и лимони, изсушете малко от корите им, нарежете ги на парченца и ги нанижете на колец, така, че да се получи гирлянд. Закачете го на полилея, пердетата или на елхата и така цялата стая ще мирише поне месец. Пръчиците канела, които лесно се намират в магазините пък можете да сложите във фурната след като сте готвили, докато е още топла, но изключена. Ако оставите вратите на всички стаи отворена, цялото жилище ще мирише на канела поне няколко часа.

Свещите са важна част от Коледа. В последните 10-15 години обаче цветните електрически лампички все повече ги изместват. Те обаче не създават тази топлина и уют, които идват от истинския пламък. Опасно е да ги сложите на елхата, както се прави по традиция, но пък спокойно можете да изберете красиви свещници и да поставите свещите около коледното дърво и на трапезата. Чаените свещи с аромат на шоколад или канела разпръскват приятно ухание, дори и ако ги запалите само за няколко минути.

Гирляндите пък използвайте, за да украсите плодовете и коледната пита.

Лесни за изработване са и декорации като например пръстени за салфетки с празнични орнаменти или дребни играчки за елха от цветна хартия. Попитайте майките си как се правят кошнички и фенерчета- със сигурност помнят, а и е много забавно. Вземете цветно фолио и направете от орехите “бонбончета”, които да разпръснете по трапезата или опаковайте празните кутийки от лекарства в цветна хартия и панделка, така че да станат “подаръчета”.

В малките неща, които често пропускаме, се крие истинското празнично настроение. Така че отделете малко време и си доставете удоволствието да имате един истински уютен и красив празник. Весела Коледа!

Моля, гласувайте!
Сподели

Добави коментар